Op deze site laat ik wat natuurfoto’s van mezelf zien. Foto’s die stuk voor stuk prachtige herinneringen oproepen voor mij. Allemaal mooie natuurbelevingen waar het mij bij het fotograferen om draait.

Ik vind dat een foto niet persé perfect hoeft te zijn of te voldoen aan allerlei zogenaamde regeltjes binnen de fotografie. Ik streef wel naar een scherp en mooi beeld, maar de natuurbeleving en het genieten van alles om mij heen en daarbij alles zo weinig mogelijk te verstoren staat bij mij op nummer 1.
Door het plaatsen van foto’s op het internet laat ik graag wat van de mooie schepping om ons heen zien aan anderen. Daarbij hoop ik ook dat anderen ook wat meer van de natuur om hun heen gaan genieten door het zien van de foto’s.

Er is in elke periode van het jaar genoeg te zien en dat vind ik zelf het mooiste van mijn hobby. Wanneer ik bijvoorbeeld op een zomerochtend om half 5 in de buitenlucht ben, weet ik nooit wat ik tegenkom.

Van de mooiste natuurmomenten heb vaak ik geen foto’s. Soms eet en drink ik wat ergens in het veld en staan reeën 20 meter van me af, dan geniet ik volop en vergeet ik soms om een foto te maken. En soms zie je een vos of das waar je dan geen tijd hebt om een foto van te maken.

Welke periode het ook is, het is altijd prachtig buiten en er is altijd wel iets te zien. In een tijd van drukte en waar veel van je gevraagd wordt, geeft mijn hobby me veel rust. Neem zelfs eens tijd voor de natuur! Ik hoop dat je geniet bij het bekijken mijn natuurfoto’s.

Bert Jan Wolfs